Dette er en liste over små og store forhandlere af selvbygkomponenter i ind- og udland. Bemærk at oplysningerne kun er vejledende og baseret på min egne erfaringer med den pågældende leverandør - i nogen tilfælde kun fra en enkelt bestilling. Har du haft andre erfaringer eller er der noget på lsten som ikke er opdateret hører jeg meget gerne om det (send mig en email). Listen opdateres løbende efterhånden som banken tillader at jeg skaffer mig nye erfaringer ;-)

Note: The information below is not as of yet translated into English. The main reason is that most of it mainly relates to importing goods into Denmark and the other Scandinavian countries and people from these countries are mostly able to read Danish. If you are unable to make any sense of the information below but would like information about a particular vendor on the list, feel free to email me.


[DE] Reichelt
Generel beskrivelse:Stort tysk postordrefirma som ikke kun sælger elektronikkomponenter, men også computertilbehør, cd/dvd-medier og en mængde andet. Gode priser på det meste af det, især efter danske forhold.

Betaling og forsendelse: Betaling og forsendelse kun pr. efterkrav (dvs. 100 kr. gebyr til PostDanmark udover fragtprisen). Mindste bestilling til udlandet er pt. 150 euro.

Hvad skal man være opmærksom på: Produkter der er i restordre eftersendes ikke altid og det der eftersendes kan man risikere at skulle betale endnu et efterkravsgebyr for. Minimumsordren er pt. ret høj men man kan evt. slå sig sammen flere og købe stort ind eller supplere med billige flashkort og/eller cd/dvd-medier.

Hvad skal man købe: Mange forskellige elektronikkomponenter og tilbehør til rigtig gode priser. Ingen deciderede "audiofile" komponenter, men masser af standardting som man ofte står og mangler til priser som i mange tilfælde får de fleste danske leverandørers priser til at se komplet latterlige ud.

Hvad skal man ikke købe: Div. billige DVD-afspillere, autoradioer osv. som tit er på tilbud. Går noget i stykker eller virker det ikke når man får det skal man selv betale for at sende varene retur, hvilket koster min. 150 kr.
[DK/SE/NO] Elfa
Generel beskrivelse:
Svensk elektro-postordrefirma i stil med RS og Farnell, men i modsætning til disse har de ingen problemer med at sælge til private. Mange forskellige komponenter og dele i blandede kvaliteter.

Betaling og forsendelse:Ingen minimumsbestilling. Betaling med kreditkort (Visa el. Eurocard/Mastercard) eller pr. efterkrav. Levering normalt fra dag til dag. Porto er 35 kr. + moms ved kreditkortbetaling og 85 kr. + moms ved efterkrav. Levering er med et fragtfirma (TNT) og ikke med post, så det kan være en fordel at få pakken sendt til en arbejdsadresse el. lign. hvis man ikke er hjemme i dagtimerne.

Hvad skal man være opmærksom på: Intet særligt.

Hvad skal man købe: Små indbygningskabinetter, mange audio IC'er som ellers kan være svære at få i "almindelige" butikker. Neutrik-stik. Almindelige komponenter.

Hvad skal man ikke købe: Computertilbehør osv. som i de fleste tilfælde er uhyggeligt dyrt i forhold til andre butikker på nettet.
[DE] Schuro
Generel beskrivelse:
Lille tysk firma som forhandler audiofile komponenter.

Betaling og forsendelse: Forudbetaling kun via bankoverførsel. Bestilling kan afgives på email. Når alle varer er klar til forsendelse (hvilket godt kan tage lang tid, se nedenfor) får man en email med bankoplysninger og besked om at overføre beløbet. Derefter bliver varene sendt.

Hvad skal man være opmærksom på:Schuro er en lille butik som ikke lagerfører alle komponenter. Der kan godt være lange leveringstider og det er ikke altid at indehaveren har tid til at svare på mails. Er det noget der haster så brug en anden leverandør og betal det mere for det (det kan også godt gå hurtigt, men det vides ikke altid).

Hvad skal man købe: Kondensatorer, delefilterkomponenter, trafoer mv. i den lidt højere kvalitetsklasse. Byggesæt fra www.ub-audio.de.

Hvad skal man ikke købe: Intet særligt.[US] ApexJr
Generel beskrivelse:
Amerikansk overskuds-/partivareforhandler.

Betaling og forsendelse: Kreditkort (Visa el. Mastercard) mod et tillæg på 3% af beløbet. Forsendelse af små ting under 2 kilo med uforsikret pakkepost (uninsured air mail) for ca. $20. Større/tungere ting sendes med kurer (UPS el. FedEx) og koster væsentligt mere i porto.

Hvad skal man være opmærksom på: Pakkerne indeholder altid en salgsfaktura og der vil derfor altid blive opkrævet moms og evt. told af den pris man har betalt. Udover moms og evt. told tilkommer 60 kr. i gebyr til toldbehandlingen hos PostDanmark.

Hvad skal man købe: Kondensatorer, knapper, forsølvet monteringsledning og div. andre småting.

Hvad skal man ikke købe: Tunge ting over 2 kg., som kommer til at koste en formue i porto. Er du i tvivl om portoprisen, så send en mail til indehaveren (Steve) med hvad du er interesseret i og spørg på mulighederne.
[US] Digikey
Generel beskrivelse:
Gigantisk amerikansk elektronik distributør med kæmpe udvalg af alle slags komponenter.

Betaling og forsendelse: Forsendelse med UPS (levering typisk to arbejdsdage fra USA). Fragt koster fast 18 euro.

Hvad skal man være opmærksom på: På ordrer under 100 euro opkræves et tillæg på 13 euro. Moms tilkommer, men UPS kan godt være et stykke tid om at sende regningen efter forsendelsen er leveret. Ikke alle komponenter fra den amerikanske hjemmeside www.digikey.com er tilgængelige på dk.digikey.com. Vælger man at bestille via den amerikanske hjemmeside bliver fragten dyrere og der tilkommer udover moms også told og gebyr hos UPS. Ved bestilling fra den danske hjemmeside er dette indregnet i fragtprisen på 18 euro.

Hvad skal man købe: IC'er fra Texas Instruments, National Semiconductor, Analog Devices m. fl. Transistorer, kondensatorer og andre komponenter. Stik.

Hvad skal man ikke købe: Intet særligt.[US] Mouser
Generel beskrivelse:
Stor amerikansk elektronik distributør. Ikke helt så stort som DigiKey, men stadig et kæmpe udvalg af alle slags komponenter. I modsætning til DigiKey også en del mekaniske komponenter.

Betaling og forsendelse: Betaling med kreditkort. Små forsendelser som ikke fylder eller vejer for meget (grænsen er vist 4 lbs. eller ca. 1,8 kg.) kan sendes (uforsikret) med det amerikanske postvæsen (USPS) for en fast pris på $12. Ellers sendes med kurer til noget højere priser.

Hvad skal man være opmærksom på: Forsendelserne bliver altid sendt med faktura, dvs. at moms, evt. told og gebyr til PostDanmark (60 kr.) tilkommer.

Hvad skal man købe: Switchcraft stik. Div. IC'er og andre komponenter som ikke kan skaffes fra andre leverandører.

Hvad skal man ikke købe: Intet særligt.[IT] Audiokit
Generel beskrivelse:
Italiensk forhandler af audiokomponenter af alle slags.

Betaling og forsendelse:Betaling med kreditkort. Små forsendelser som ikke fylder eller vejer for meget kan sendes som anbefalet brev. Større forsendelser (vægt over 2 kg.) sendes som pakkepost og koster en del mere i porto.

Hvad skal man være opmærksom på: Kan en gang imellem godt være et par dage om at svare emails. Hjemmesiden kan være lidt svær at finde rundt på da den er skrevet på en lidt forvirrende blanding af halvdårligt engelsk og italiensk.

Hvad skal man købe: Kabinetter, knapper og div. "audio-grade" komponenter.

Hvad skal man ikke købe: Intet særligt.[HK] Audioworkshop
Generel beskrivelse:
Lille firma i Hong Kong som sælger forskellige komponenter og audiobyggesæt, bl.a. til D/A-konvertere og forstærkere. Ikke det store udvalg, men som regel rimelige priser.

Betaling og forsendelse: Paypal. Forsendelse sker med Hong Kong Post og tager normalt 7-10 dage.

Hvad skal man være opmærksom på: Kan godt være lidt længe om at svare emails og få sendt tingene afsted.

Hvad skal man købe: Div. komponenter og byggesæt til gode priser.

Hvad skal man ikke købe: Intet særligt.


Indholdet af denne webside er ©2005 Uffe Nisbeth. Der tages forbehold for trykfejl og ukorrekte oplysninger.
Gengivelse forbudt uden skriftlig tilladelse.